Agenda

13 Jun

Slimmer omgaan met onze circulaire voedselstromen

Samen met kennisinstellingen, beleidsbepalers en ondernemers zoomen we dit keer in op circulaire initiatieven. In een circulaire voedseleconomie zetten ondernemers grondstoffen maximaal in, wordt voedsel niet verspild en ontstaat er een duurzame kringloop. Deze keer kijken we naar de systeem- en wetsanalyse op organische reststromen en de verwaarding hiervan. Brengen we de praktijk in beeld met een proefopstelling van een voedselvermaler om voedselreststromen slim in te zamelen bij mensen thuis en zien we hoe PreZero de frites-keten wil sluiten met een innovatieve compostinstallatie. Die compost willen ze terug leveren aan de aardappelboeren waardoor de kringloop sluit. Echter, het lukt nog niet om de juiste vergunningen te krijgen. Ze geven ons inzicht in dit lastige traject. Klikhier om je aan te melden. Programma

15.15 uur   Inloop
15.30 uur   Welkom en opening, Mara van der Kleij, Gemeente Amsterdam
15.40 uur   Wetenschap: Rianne Stalwagen, Metabolic & Circulaw,
16.00 uur   Bedrijfsleven: Femke Hendriks, directeur material resource management PreZero
16.20 uur   Beleid & perspectief: Cor Gerritsen, Zero Waste Foundation
16.40 uur   Demo voedselvermaler opstelling: Willie van der Broek, AMS institute
17.00 uur   Netwerken: Borrel met heerlijke hapjes uit de regio
18.00 uur   Einde

PlaatsAMS Institute Amsterdam Kattenburgerstraat 5, gebouw 027W Marineterrein in Amsterdam
Tijd15.30 - 18.00 uur
10 Okt

Streek Diner Noord-Holland

Op 10 oktober 2024 organiseert Voedsel Verbindt samen met de Provincie Noord-Holland en de week van ons eten het Streekdiner. Ben jij een teler, boer, voedselproducent en wil je deelnemen aan het Streekdiner meld je de aan via info@voedselverbindt.nl

PlaatsMarkthal Purmerend, Koemarkt 52 Purmerend
Tijd18.00 - 22.00 uur