Slimmere voedselstromen, schoner transport

Schattingen geven aan dat ongeveer 30% van alle vervoerde goederen in Nederland agri-food gerelateerd zijn. Door de groei van het aantal inwoners en van horeca, online bestellen en het aantal kleinere verkooppunten neemt de vraag naar logistiek in de agri-food sector alleen maar verder toe. Om deze groei aan te kunnen én onze regio leefbaar, veilig en bereikbaar te houden, is een logistieke systeeminnovatie nodig die we alleen door samenwerking bereiken.

Feiten

Voedsel Verbindt gelooft in energie, verbinding en vernieuwing. Maar bovenal in concrete resultaten en harde feiten.

30%

Ongeveer 30% van alle vervoerde goederen en 39% van alle vrachtwagenritten zijn agri-food gerelateerd.

Bron: Agri-food/ horecaonderzoek Kees-Willem Rademakers, Hogeschool van Amsterdam

44.000

44.000 horecazaken worden door ongeveer 10.000 groothandelaren en 1.500 grote leveranciers en duizenden kleinere leveranciers beleverd.

Bron: Agri-food/ horecaonderzoek Kees-Willem Rademakers, Hogeschool van Amsterdam

4.400

De retailsector is sterk gecentraliseerd en logistiek relatief efficiënt: 4.400 supermarkten van 25 supermarktformules kopen hun producten via slechts 5 inkooporganisaties.

Bron: Agri-food/ horecaonderzoek Kees-Willem Rademakers, Hogeschool van Amsterdam

Initiatieven

Het bruist in onze regio. En al die waardevolle initiatieven en bijbehorende energie delen we graag met jullie. Heb je zelf een project? Meld het hier!

Meer initatieven

Vraagbaken

Samen kunnen we veel bereiken. Hieronder vind je de vraagbaken van Voedsel Verbindt op dit thema. Zij willen jou graag op weg helpen met praktische hulp en informatie. Aarzel niet en neem contact met hen op!