Digitalisering en automatisering veranderen elke baan in onze voedseleconomie. Hoe leid je talent op voor de banen van morgen? Hoe zorg je ervoor dat ze een baan in de voedselverwerkende industrie of kas overwegen? Passende scholing, bijscholing en loopbaanplanning zijn superbelangrijk. Alleen dan kunnen we de vele openstaande vacatures invullen en ervoor zorgen dat jongeren kiezen voor een lange loopbaan in de sector én huidige medewerkers behouden blijven.
Ambitie:
In 2027 is de regio Noord-Holland & Flevoland de meest succesvolle regio op het gebied van benutten, behouden en aantrekken van talent voor de Agri & Food sector. Wij streven naar een transformatie van ons voedselsysteem, met een specifieke focus op de rol van onderwijs, onderzoek en innovatie.
Doelen:
20.000
Mensen werken in de voedingsindustrie en groothandel in de Metropool Regio Amsterdam: ruim 1,4% van de werkgelegenheid.
Bron: Amsterdam Economic Board
10%
Van de arbeidspopulatie is werkzaam in de voedseleconomie: productie, verwerking, verkopen, bereiden of serveren.
Bron: Berenschot
80%
Van de openstaande vacatures voor kok is moeilijk in te vullen.
Bron: UWV
Het bruist in onze regio. En al die waardevolle initiatieven en bijbehorende energie delen we graag met jullie. Heb je zelf een project? Meld het hier!
NH Food
NH Food is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijs in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal gericht op kennisdeling en talentontwikkeling.
Ideal Research Greenhouse Lab
Onderzoek in de glastuinbouw
Universiteit van Amsterdam
Roadmap Talent van de Toekomst Food- en Maakindustrie MRA
Banen en vaardigheden van de toekomst in de voedselindustrie
Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences (RIC-AFL)
Praktijkgericht onderzoek gericht op de metropoolregio's.
MBO Lelystad Leerlijn Circulaire Economie
Ontwikkeling leerlijn Circulaire Economie voor Flevoland
Naar een duurzame horecalogistiek
Slimme oplossingen voor een duurzame verzending van producten.
Instituut AHTI
Home to a global and diverse healthtech community
House of Skills
Een Leven Lang Ontwikkelen
HBO Ad Ondernemerschap, Bedrijfskunde & Agribusiness
Studie ter voorbereiding op het runnen van een bedrijf
GroenStart
Maatwerk op weg naar een toekomst in het groen
GroenPact
Platform voor samenwerken, kennisdelen en versnellen
AgriTech Campus
Versterking relatie bedrijfsleven en onderwijs
GreenTech NHN
Aansprekend onderwijs in technische & agrarische opleidingen
Greenport Werkt!
Voor instroom en behoud vakkrachten in de agrarische sector
Food Proces & Tech Campus
Opleidingsplek BOL 2 opleiding (food)operator A
Flevo Campus Think Tank
20 jongeren ontwikkelen voedselbeleid voor Almere!
Fit4Food2030
Future-proofing EU food systems through Research&Innovation.
Boer Bord Bak
Gericht op een duurzame voedselregio
Amsterdam Green Campus
Samenwerken aan duurzaamheid in de groene sector
Amsterdam Economic Board
Samenwerken aan grootstedelijke uitdagingen
Food Proces & Tech Campus
Opleidingsplek BOL 2 opleiding (food)operator A
Flevo Campus
Innovaties en stedelijke voedselvraagstukken van de toekomst
Food Academy Amsterdam
Samenwerking: Wellantcollege, Inholland en Wageningen UR
Nudge
Voor iedereen die concreet aan de slag wil voor een betere wereld.
Samenwerken aan een voedzame toekomst
Ooit bouwden Zaankanters met molens de oudste industrie ter wereld op. De Zaanstreek werd beroemd als de voorraadkast van Nederland. En nog steeds hebben we vele ondernemers die bekend zijn tot ver over de landsgrenzen: Verkade, Honig, Duyvis, Forbo, Cacoa de Zaan/ Olam en Albert Heijn.
Samen kunnen we het verschil maken!
Een duurzaam regionaal én circulair voedselsysteem, daar gaan we voor met Voedsel verbindt! Er zijn al veel initiatieven op dit gebied, maar hoe zorg je ervoor dat we nog meer en sneller vooruitgang boeken?
Samen kunnen we veel bereiken. Hieronder vind je de vraagbaken van Voedsel Verbindt op dit thema. Zij willen jou graag op weg helpen met praktische hulp en informatie. Aarzel niet en neem contact met hen op!
Docent mbo/hbo (Hogeschool van Amsterdam)
Als projectleider ondersteun ik het bestuur en docententeam (in het mbo & hbo) bij het verbinden aan het beroepenveld en andersom(afdeling food technologie). Dit alles om meer innovatie binnen de food en het onderwijs te creëren.
Stuur een e-mailProgramma manager (Stichting Voedsel Verbindt)
Een duurzaam, regionaal en circulair voedselsysteem, daar gaan we voor! Voedsel Verbindt biedt overzicht, agendeert, activeert én verbindt. Met als resultaat een robuuste en gezonde Metropoolregio Amsterdam en omliggende agrarische gebieden.
Stuur een e-mail