Zomerse bruschetta van Sharon de Miranda

Ik ben Sharon de Miranda, een trotse Nederlander met een multiculturele achtergrond die ik graag laat zien in mijn kookstijl. Ik kook het menu van de toekomst met lokale ingrediënten. Vandaag de zomers bruschetta. Dit groene gerechtje doet het altijd goed, voor jong en oud! Vooraf, maar zeker ook als borrelhapje.

Bruschetta

Ontvel de tomaten. Breng een flinke laag water aan de kook en zet een
kom met ijskoud water klaar. Verwijder de kroontjes van de tomaten en
snijd ze aan de onderkant met een kruisje in. Dompel de tomaten ongeveer
4 seconden onder in het kokende water, totdat het velletje loslaat. Haal ze
er dan gelijk uit en leg ze in de kom met koud water. Verwijder de velletjes
als de tomaten zijn afgekoeld.
Verwijder de pitjes uit de ontvelde tomaten, snijd het vruchtvlees in
blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn, snijd
de Spaanse peper fijn en voeg toe aan de tomaten. Rasp de schil van de
limoen boven de kom. Snijd de limoen in tweeën en knijp het sap uit beide
helften over het tomatenmengsel uit en voeg een scheut koolzaadolie toe.
Snijd het bosje peterselie fijn en roer de helft door het tomatenmengsel,
met een beetje fijn zeezout naar smaak. Zorg ervoor dat alle ingrediënten
voor de bruschetta-topping goed zijn gemengd.
Maak de bruschetta. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het
Turks brood in plakken van ongeveer 1½ cm dik, leg ze in een ovenschaal
of op een bakplaat en besprenkel met wat koolzaadolie. Strooi er wat
grof zeezout naar smaak overheen en bak de plakken in ongeveer 4 min.
knapperig in de oven.
Schik het getoaste brood op een grootbord of op individuele bordjes en
verdeel de tomatentopping erover.

8 tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
1 Spaanse peper
1 limoen
koolzaadolie
1 bosje peterselie
½ Turks brood
zeezout, fijn en groflink

Het kookboek  ‘Super lekker’ van Sharon is te verkrijgen via deze link