Amsterdam en Voedsel Verbindt bundelen krachten

Meer eten uit de regio, minder uit het buitenland. Amsterdam sluit zich aan bij Voedsel Verbindt. Door meer streek- en seizoensproducten te eten kan het aantal kilometers dat ons voedsel aflegt aanzienlijk worden teruggedrongen. Wethouder Ivens van de gemeente Amsterdam sluit zich volmondig aan bij Voedsel Verbindt.

Het is een positief aspect van corona, zegt Ivens over het groeiend besef dat de stad Amsterdam kwetsbaar is als het om voedsel gaat. ‘Als deze crisis ons iets duidelijk heeft gemaakt, is het dat we voor onze voedselvoorziening vrijwel volledig afhankelijk zijn van andere landen, de meeste ook nog eens heel ver weg. Maar direct om de hoek kunnen wij ook voedsel verkrijgen en toewerken naar een nieuw systeem waarbij het aantal reiskilometers van ons dagelijkse voedsel drastisch wordt ingekort.”

 

Om dat te bereiken heeft Voedsel Verbindt, een netwerk met onder meer de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Rabobank, een app ontwikkeld waarin je kunt zien welk boer bij jouw in de buurt mooie verse producten aanbiedt. Groenten, vlees, vis, zuivel, granen: de hele schijf van vijf is terug te vinden in de omgeving van Amsterdam. Er komt ook steeds meer vraag naar regionale producten, maar hoe vind je die? Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van de app. Op basis van jouw locatie bepaalt de app wat er te koop is in de buurt.

Klik hier voor het hele artikel in het Parool.