Initiatieven

Stadslandbouwproducten op de weekmarkten van Almere

Radio Oosterwold – Het geluid van de pioniers!

Radio Oosterwold, dé podcast waar de verhalen achter deze unieke, zelfvoorzienende wijk tot leven komen

Blue Food Centrum Wieringen: vis uit eigen provincie

Een nieuwe aanwinst in Noord-Holland is het Blue Food Centrum Wieringen (BFCW). Het BFCW gaat ervoor zorgen dat dagverse zee-producten ook bij regionale afnemers en afnemers in de Randstad terechtkomen.

Noord-Hollands Streekdiner

Heerlijk eten uit eigen provincie levert volop gespreksstof

Op zoek naar regeneratie

Kun je het organische stof gehalte in de bodem duurzaam op peil houden door middel van het gebruik van gewasresten? En kun je hiermee op duurzame wijze CO2 in de bodem opslaan? Dat zijn de centrale vragen in dit project.

Slotaflevering De Boer Op: Provincie, LTO en Greenport aan tafel

Jelle Beemsterboer (Gedeputeerde Landbouw), Marbel de Graaf (LTO Noord) en Jeroen Noot (Greenport NHN) reflecteren in de slotaflevering op thema’s die in de eerdere afleveringen aan de orde zijn geweest.

Druk op de ruimte – verslag Voedsel Verbindt Live

Bio Dichtbij gelanceerd

Op vrijdag 13 december verrichtte gedeputeerde Jelle Beemsterboer de officiële openingshandeling voor de lancering van Bio Dichtbij.

Groente & Fruitkalender

Een maandkalender waar per maand duidelijk is welke versproducten leverbaar zijn, hoe handig is dat!

Vers aan de Vecht

Vers aan de Vecht is een kleinschalige groentepluktuin met zelfplukkers. Het is een burgercollectief dat aan een alternatief werkt voor de bestaande voedselindustrie. Samen bouwen we aan een alternatief voor de bestaande voedselindustrie.

Stadsboerderij Osdorp

Stadsboerderij Osdorp is een groen experiment midden in Osdorp, Amsterdam Nieuw West. Zij zetten de natuur, het goede eten en een prettige buurt voorop. De poort staat open voor iedereen die daaraan wil bijdragen.

Magazine Vitaal & Voedzaam voor ouderen

Dit magazine fungeert als een informatieve en ondersteunende bron, ontworpen om ouderen en hun zorgverleners te voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips met betrekking tot voeding en welzijn.