Initiatieven

Magazine Vitaal & Voedzaam voor ouderen

Dit magazine fungeert als een informatieve en ondersteunende bron, ontworpen om ouderen en hun zorgverleners te voorzien van waardevolle inzichten en praktische tips met betrekking tot voeding en welzijn.

Gezonde Smikkelweken op BSO’s

Gedurende de Gezonde Smikkelweken worden kinderen op BSO’s op een speelse en educatieve manier gestimuleerd om bewuste voedselkeuzes te maken.

Food Innovation Community Amsterdam (FICA)

De nauwe samenwerking tussen FICA en de voedingsindustrie speelt een cruciale rol bij het ontwikkelen en implementeren van baanbrekende methoden om de voedingswaarde van voedsel te verbeteren.

Jong Ondernemen (Inholland) Startups

Jonge ondernemingen die zich richten op innovatie binnen de voedselindustrie, met speciale aandacht voor duurzaamheid en gezondheid.

Vereniging Flevo Food

De Vereniging Flevo Food vertegenwoordigt een dynamische groep ondernemers in Flevoland die zich bezighouden met de productie, ver- en bewerking, en afzet van voedsel.

Programma Jong leren eten als basis voor een gezondere maaltijd.

Dit programma speelt een cruciale rol in het educatieve proces van kinderen door hen op een interactieve manier kennis te laten maken met diverse voedingsmiddelen.

Challenges rond tegengaan van voedselverspilling

In deze challenge bundelen bedrijven hun krachten om voedselverspilling tegen te gaan.

Kwalitatief goede compost maken voor (landbouw) bodems

Verschillende boeren experimenteren de komende tijd met compost gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval van huishoudens uit de Metropoolregio Amsterdam.

Pilot voor grinders in hoogbouw

Een oplossing voor het scheiden van etensresten in een appartement of flat.

Samenwerken aan het terugdringen van voedselverspilling

Verschillende gemeenten werken samen met Green Dish en Orbisk aan het terugdringen van voedselverspilling in specifieke branches zoals horeca en catering.

Tuinen van Lutkemeer

Wil je zelf tuinieren in de Lutkemeer? Kom in het weekend langs tussen 11 en 16 uur en meld je aan voor het bebouwen van je eigen stukje grond.

Biopolder Lutkemeer

Duurzame lokale voedselproductie in historisch landschap. Ruimte voor vernieuwing in de voedselketen, lokale productie en verwerking die CO2 neutraal in de stad gedistribueerd wordt