Boer & Business in balans

De provincie Noord-Holland organiseert met DOON, LTO Noord, Clusius, Greenport Noord-Holland Noord en Groen Kapitaal een Hackathon op 17, 18 en 19 juni 2019: ‘Boer & Business in Balans: natuurlijk doen we het samen!'

Het doel van de Hackathon is het genereren van natuurinclusieve praktijkgerichte oplossingen voor de landbouw, onder andere over vruchtbare bodem, water, biodiversiteit en het op de markt brengen van duurzame landbouwproducten.  Natuurinclusieve landbouw is een ecologisch houdbare vorm van voedselproductie. Het maakt gebruik van wat de natuur op, om en onder het bedrijf te bieden heeft (het ‘natuurlijk kapitaal’), versterkt de biodiversiteit op en rond het boerenland en belast de natuur zo min mogelijk.

Drie dagen lang werken teams aan oplossingen voor problemen waar boeren in de praktijk tegen aan lopen. In een divers dynamisch programma met inspirerende sprekers zoals Ruud Zanders van Kipster, workshops en trainingen waar de teams leren pitchen en een business model gebruiken, werken zij toe naar het hoogtepunt op de laatste dag waarop zij hun oplossingen pitchen aan een jury.

De teams bestaan uit inhoudelijk deskundigen/experts, studenten, scholieren, ondernemers, ervaringsdeskundigen en techneuten.

Wil je ook meedoen aan het oplossen (‘hacken’) van natuurinclusieve problemen van agrarische ondernemers? Meld je dan alvast hier aan! 

 

Bekijk het volledige programma