Baking Lab Amsterdam

 

Baking Lab Amsterdam is 2 jaar geleden opgericht met als doel een brug te slaan tussen wetenschap, voeding, duurzaamheid en gezondheid. Als science communicator worden door Baking Lab workshops en maatwerkprogramma’s voor bedrijven en het algemene publiek georganiseerd. Het fermenteren, het maken van brood en het minimaliseren van voedselafval staan daarbij centraal.

Een belangrijk uitgangspunt van onze onderneming is om studenten uit de regio te betrekken bij het ontwikkelen van deze programma’s zodat zij relatief vroeg in hun carrière maatschappelijke betekenis kunnen geven aan de kennis die zijn op universiteit of andere opleiding opdoen.

Bijna alle reststromen uit de bakkerij en keuken van Baking Lab worden op een smaakvolle manier hergebruikt. Zo wordt “oudbrood” als broodverbeteraar ingezet tijdens het bakken van brood, waardoor nauwelijks meer brood wordt weggegooid. Op dit moment onderzoekt Baking Lab manieren om de kennis die wordt opgedaan op innovatieve en bredere manier uit te kunnen dragen om zo de impact hiervan te kunnen vergroten. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van innovatieve software die het mogelijk maakt kennis op een andere manier te delen.

Geïnteresseerden die meer willen weten hoe wij van reststromen smaak maken, kunnen contact met ons opnemen.

Bekijk de website