Floriade Almere 2022

Vanaf het voorjaar van 2022 is Almere hét podium van de expo Floriade Almere 2022. Zes maanden lang staat een gebied midden in de stad in het teken van de groene stad van de toekomst. Bezoekers van de expo willen we niet alleen informeren, maar vooral ook inspireren om groener en gezonder te leven. Met verrassende groene attracties, inzendingen van wereldsteden, een unieke bomen- en plantenverzameling en inspirerende evenementen. Floriade Almere 2022 wordt echt een feest van groen! Na afloop van de expo wordt het terrein doorontwikkeld tot een groene en gezonde stadswijk.

Over pakweg twintig jaar woont maar liefst 70% van de wereldbevolking in een stedelijk gebied. Steden moeten zich daar nu al op voorbereiden. Kernvraag is hoe de steden van de toekomst hierop kunnen inspelen met huisvesting, voedsel, schoon water, duurzame energie en groen. Floriade Almere 2022 haakt in op deze actuele onderwerpen met het overkoepelende thema Growing Green Cities de vier subthema’s:

1. Greening: Parken, tuinen en openbaar groen maken steden aantrekkelijker om in te wonen.

2. Feeding: Oplossingen voor voedselproductie en -veiligheid zijn nodig om voor iedereen voldoende, betaalbaar en gezond voedsel beschikbaar te hebben.

3. Energizing: Duurzame energie-oplossingen, maar ook de bijdrage die groene ruimtes leveren aan de vitaliteit van een stad.

4. Healthying: Groen in de stad draagt bij aan een gezonde leefomgeving, maar ook aan de fysieke en mentale vitaliteit van inwoners.

Het Floriadeterrein zal een ‘levend laboratorium’ worden, waar nieuwe technologieën voor energie, water, afval, voedsel en mobiliteit worden onderzocht en toegepast. Daarnaast zijn er inspirerende, groene inzendingen van 20 toekomstgerichte wereldsteden. Ze laten hun ideeën zien over gezond, duurzaam en groen leven in de stad.

Bekijk de website
Mail Floriade