Sharon de Miranda kookt als trotste Nederlander met een multiculturele achtergrond het menu van de toekomst met lokale ingrediënten. Het pompoen seizoen is inmiddels begonnen! Een paar jaar geleden wisten veel mensen nog niet wat ze met een pompoen aan moesten. Nu zie je hem steeds vaker terug in recepten, van soep tot ovenschotels. Heb jij het al geprobeerd? Anders is dit gevulde pompoentje een aanrader!
Met zoete aardappel gevulde groene pompoen
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 groene pompoen
- koolzaadolie
- 4 zoete aardappels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 blaadjes salie (en een paar blaadjes extra voor de garnering)
- 1 el appelazijn
- zout
Aan de slag!
Verwijder het steeltje van de groene pompoen en halveer de pompoen overdwars in twee gelijke stukken. Verwijder de pitten en de draderige binnenkant met een lepel. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Leg de twee helften van de groene pompoen met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Besprenkel beide helften met een lepel koolzaadolie en strooi een beetje zout erover. Bak de groene pompoen 40 min. in de voorverwarmde oven.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm. Kook de zoete aardappel in een pan met een ruime hoeveelheid water in 15 min. gaar en giet af. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de blaadjes salie in reepjes. Verhit een scheutje koolzaadolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, de ui en de salie. Bak de zoete aardappels kort mee. Voeg de appelazijn en een snufje zout toe. Vul de helften van de groene pompoen met de zoete aardappel. Garneer met een paar blaadjes salie.
Serveertip! Lekker bij geflambeerde aardbeien.
Ben je benieuwd naar meer lokale recepten van Sharon de Miranda? Dit recept komt uit haar boek Sharon gaat lokaal.