Potverdorie!
Jam, stroop en chutney van overtollig fruit en groente. Minder verspild smaakt beter.
Stadsboerderij Osdorp
Stadslandbouw & voedselinitiatief in Nieuw West
Nudge
Voor iedereen die concreet aan de slag wil voor een betere wereld.
De Kaskantine
De Kaskantine is een verplaatsbaar zelfvoorzienend en door vrijwilligers gebouwd restaurant met verschillende voedselproductiesystemen. zoals een aquaponicssysteem en zelfbewaterende plantenbakken.
Instock
Restaurant Instock zet voedselverspilling op de kaart!
Fruittuin van West
Boerderij met zelfoogst, bio-winkel en gezellig tuincafé
De Tweede Jeugd
Geeft brood een tweede leven!
Amsterdam & Co
Samen creëren we kansen, zetten we Amsterdam op de wereldkaart, houden we elkaar gezond en zo maken we de stad nóg mooier.
A-Lab Vertical Farm
A Lab is Amsterdam's ultimate living lab, combining the strength of Amsterdam's creative scene, technological prowess, social networks and free thinking spirit.
Van boer naar consument: een wereld te winnen
Het aanbieden van voldoende veilig en gezond voedsel en duurzaam omgaan met natuurlijke bronnen is een wereldwijde uitdaging. Met steeds meer inwoners die in grote steden wonen is het de uitdaging de afstand tussen boer en consument zo klein mogelijk te houden.
Samenwerken aan een voedzame toekomst
Ooit bouwden Zaankanters met molens de oudste industrie ter wereld op. De Zaanstreek werd beroemd als de voorraadkast van Nederland. En nog steeds hebben we vele ondernemers die bekend zijn tot ver over de landsgrenzen: Verkade, Honig, Duyvis, Forbo, Cacoa de Zaan/ Olam en Albert Heijn.
Wat boeit mij in voedsel en de metropoolregio?
Arnold van der Valk, mede-oprichter van Food Council MRA, verantwoordelijk voor relaties met burgerinitiatieven en samenhang in de aanpak van projecten. Waarom zou een gepensioneerd hoogleraar in de landgebruiksplanning (= planologie) zich druk maken om voedsel in de metropoolregio Amsterdam?